Съдове за вино и ракия

Видове съдове

Съдове за ракия и вино

Висококачествени съдове за вино и такива, необходими при производството на ракия, са представени в този раздел на онлайн магазин „За виното”. Тук ще откриете цялата гама продукти, необходими на малките производители и на хората, които произвеждат собствен алкохол за лична консумация. Заедно със съдовете можете да поръчате и допълнителни компоненти и аксесоари, които ще улеснят процесите по приготвяне, дегустиране и сервиране на първокласни напитки.

Асортимент

Асортиментът, представен в тази категория, е наистина богат и всеобхватен. Идеята ни е да съберем на едно място цялото оборудване, необходимо на родните винари и ракиджии. При селекцията на продуктите наблегнахме на качеството и функционалността, които са в отлично съотношение с техните цени. Тоест, цената на всеки артикул е супер изгодна предвид високото му качество и практичен дизайн.

Съдовете, които можете да закупите от настоящия раздел, включват:

Бурета за вино и ракия

Едва ли е нужно да поясняваме колко важна роля играят буретата при съхранението на вина и ракии. Бурето е вероятно най-важният съд за вино, който в процес на отлежаване формира неговия характер. Дъбовите ни бъчви от Врачешки дъб ще придадат на вашите напитки желаните вкусови характеристики, цвят и ароматен букет, като същевременно ще създадат автентична атмосфера, достойна за всяка винарна.

Освен дъбови, предлагаме също стъклени бурета и такива от неръждаема стомана Инокс. Стъкленият съд за ракия е изработен от боросиликатно стъкло и има повече декоративен характер, отколкото функционален. С малката си вместимост, буретата от стъкло са отлично решение за сервиране на отбрани напитки по време на дегустации и специални събития. Иноксовите бъчви, от друга страна, са модерно решение с повишена здравина и достъпна цена.

Неръждаеми съдове с конично дъно

Неръждаемите съдове с конично дъно са подходящи както за ферментация, така и за отлежаване на виното. Всеки от тях е изработен от неръждаема стомана AISI 304, класифицирана като подходяща за хранително-вкусовата промишленост. Съдовете са снабдени с плаващ капак със силиконово уплътнение.

Предлагаме и допълнителните аксесоари, необходими за оптималната функционалност на такъв съд за съхранение на вино: неръждаем прахов капак, неръждаема помпа с манометър, кран за източване, пробовземач, стойка за съда и др. Капацитетът на съдовете от неръждаема стомана варира в много широк диапазон – от 100 до 1100 литра.

Полиетиленови съдове за ферментация

Съдовете от полиетилен са предназначени за употреба при процеса на бурна ферментация. Изработени от полиетилен с висока плътност (HDPE), те са специално пригодени за използване във винопроизводството. Полиетиленовите съдове за съхранение на вино по време на бурното кипене са произведени в Италия и имат удобен за използване и съхранение дизайн.

Капацитетът на съдовете от HDPE варира от 350 до 1000 литра, така че и малките домашни изби, и големите винарни да могат да се възползват от щедрите ни оферти. Към всеки такъв съд допълнително може да се добави капак, обикновен пластмасов кран или кран за източване с дренажен филтър.

Дамаджани

Дамаджаната е един от най-старите съдове за съхранение на ракия и вино, използвани у нас. Ние ви предлагаме здрави, надеждни и удобни стъклени дамаджани, облечени в PVC кош, който защитава стъклото от удари и счупване. Кошовете са снабдени с дръжки, които улесняват преместването и транспортирането на дори най-големите дамаджани.

Всеки от този вид съдове за ракия се предлага с пластмасова капачка, която затваря плътно гърлото на дамаджаната, защитавайки от разливи, а течността – от контакт с въздуха и влошаване на качеството. Стъклената дамаджана е най-доброто приспособление за съхранение на вино и ракия, поради факта, че стъклото е с непореста структура и не допуска оцветяване и смесване на вкусове и аромати.

Защо е важно съдовете за вино и ракия да бъдат с добро качество?

Съдовете, в които виното и ракията ферментират, отлежават, съхраняват се и се продават, трябва да бъдат с високо качество и по възможност специално произведени за целта. Това е важно поради няколко причини, които се простират далеч отвъд естетическата привлекателност. Те играят решаваща роля в запазването на качеството, вкуса и цялостното изживяване при консумация на традиционните за страната ни напитки.

Качественият съд за ракия не може да се закупи от най-близката железария или магазин за домашни потреби. Не правете грешката да използвате продукти, които са предназначени за обща употреба, защото материалите им не винаги са одобрени и безопасни за съхранение на хранителни продукти.

Ние ви предлагаме качество, безопасност и удобен за работа дизайн, комбиниран с достъпна цена и удобен начин на закупуване. Възползвайте се от щедрите ни оферти, поръчайте съдовете, които са ви нужни още сега!